ruimte voor rust en palliatieve zorg


Beweeg -en fixeerbare kastenwand met huiskamer elementen om een warm thuis gevoel op te roepen

aan smaak en stemming aanpasbaar kunstwerk

Ruimte voor rust en palliatieve zorg

De rustruimte in verpleeghuis De Die van zorgverlener Cordaan  is multifunctioneel. De ruimte is ingericht voor bewoners die behoefte hebben aan rust en afzondering van de drukte van de afdeling. De ruimte biedt ook privacy en geborgenheid tijdens een periode van ernstige ziekte of tijdens het sterfproces.
De ruimte is vormgegeven in een warme en huiselijke sfeer. De kleuren refereren aan de heide in bloei.

Een belangrijk onderdeel in de ruimte is een wandmeubel. Daarin zijn huiskamerelementen verwerkt die in een eigentijds jasje gegoten zijn. Er zijn een hanglamp, een sta-lamp, een vaas en een tafeltje verwerkt in de kastenwand. Alles is in-en uitschuifbaar en kan aan ieders wens aangepast worden. Vanzelfsprekend is ook het licht te regelen. Het wandmeubel heeft een nis waarin persoonlijke dingen zoals foto’s en kaarten neergezet kunnen worden.

Aan de wand tegenover het bed hangt een kunstwerk.
Dit bestaat uit omklapbare panelen. In gesloten vorm toont het een rustig totaalbeeld, een zeefdruk van een heidelandschap ge├»nspireerd op een schilderij van Mauve.  Als de panelen omgeklapt worden komen er detailbeelden uit de natuur tevoorschijn. Dat is voor wie meer wil zien of behoefte heeft aan verandering. De details geven de indruk dat je tijdens een wandeling even stilstaat en je aandacht op een klein onderdeel van het landschap richt.  Er zijn 56 verschillende beeldcombinaties te maken.

Door alle bewegende delen  is de sfeer in de ruimte aanpasbaar  aan eigen smaak en gemoedstoestand  van de gebruiker. Alle beweegbare delen kunnen op eenvoudige wijze gefixeerd worden, zodat zelfs voor de meest onrustige gast van de ruimte de veiligheid gewaarborgd is.