contact

Esther Sluiter
activiteitenbegeleider en beeldend kunstenaar
0031 (0)6 24418556

Jan Stigt
ruimtelijk vormgever en interieur architect bni
jan@janstigt.nl
0182 - 580810

Wie zijn wij?

Esther Sluiter  (Geldrop, 1973) is in 1996 afgestudeerd als docent tekenen en kunstgeschiedenis en als orthopedagogisch beeldend vormgever aan de Academie Beeldende Kunsten in Maastricht. Haar grafisch werk werd bekroond met enkele grote kunstprijzen.

Esther heeft een gecombineerde beroepspraktijk: Zij werkt als activiteitenbegeleider in een verpleeghuis en als beeldend kunstenaar. De combinatie van werkzaamheden zorgt voor vruchtbare kruisbestuivingen. Op de beide werkgebieden gebieden ontstaan ideeën en projecten, die elkaar voeden en versterken. Het ontstaan van het groeiende geheugen is hier een sprekend voorbeeld van.
www.esthersluiter.nl

Jan Stigt
(Berkel-Rodenrijs 1961) is in 1990 afgestudeerd aan de academie st. Joost te Breda, afdeling architectonische vormgeving.

Hij heeft een veelzijdige ontwerppraktijk. Jan ontwerpt interieurs voor particulieren en bedrijven, speciale meubels, objecten, tentoonstellingen en houdt zich bezig met de vormgeving van evenementen. Hij werkt veel voor geëngageerde instellingen die kunst en cultuur voor een breed publiek toegankelijk maken.

De interactie van de mens met zijn omgeving heeft zijn speciale belangstelling. De vormgeving van ruimtes en objecten ziet hij niet als doel op zich maar als middel om ruimte aan te passen aan het gebruik en haar gebruikers, zonder esthetiek daarbij uit het oog te verliezen.

Het verrassende gebruik van techniek maakt hem onderscheidend. Zijn ontwerpen kenmerken zich door functionaliteit gemixt met poëtische kwaliteiten. Hij zoekt naar toepassingen van vorm en functie die een stap verder gaan dan het gangbare.

www.janstigt.nl

Samenwerking

In de vraag naar het ontwerpen van een rust/sterfkamer ontstond de unieke samenwerking tussen Jan Stigt en Esther Sluiter.

Jan’s veelzijdige ontwerpachtergrond en Esthers verbinding met het verpleeghuis als activiteitenbegeleider maakt hen tot een sterk ontwerpteam. Samen komen zij tot verrassende en functionele ontwerpen voor mensen in de zorg.